דפים

יום שני, 16 בפברואר 2015

פוטייטוז - יעני כמו של מקדונלד'ס

מקור המתכון:
http://www.matkonim.net/side/potatoes.html

המצרכים
5 תפוחי אדמה לא גדולים
3 כפות שמן
1 כף קורנפלור, או קמח תפוחי אדמה
2 כפות מיונז אמיתי
2 כפות אבקת מרק בצל, אבל בלי שבבי הבצל. (אפשר לסנן..)
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
מי שאוהב קצת עיקצוץ חריף על הלשון, יכול להוסיף מעט פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
מעט מלח, להזהר לא להפריז, מרק הבצל מלוח)

אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים. אם הפלחים גדולים מדי, חוצים כל רבע לשניים.
מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה.
טובלים כל פלח תפוח אדמה בתוך העיסה ומגלגלים היטב, שיצופה מכל הצדדים.
מניחים על תבנית שכוסתה בנייר אפיה
מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות לפחות, כדי לתת מכת חום ראשונית
לאחר כרבע שעה בחום גבוה, מנמיכים ל - 180 וממשיכים לאפות עד שתפוחי האדמה מקבלים מעטפת חומה יפה.
נותנים להתקרר מעט לפני שמגישים, זה טעים קצת פושר


הערות ושדרוגים:
אני לא שמה קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה