דפים

יום שני, 16 בפברואר 2015

חלה מתוקה קרין גורן

מקור המתכון: 


חומרים ל-2 חלות:1 קילו קמח
1 שקית שמרית
3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס למי שרוצה לנגב חריימה)
2 ביצים
1 3/4 עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן או 120 גרם מרגרינה בטעם חמאה, בטמפ' החדר
1 כף מלח
ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ופרג (לא טחון) לקישוט

הכנה:
+ שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה (ייתכן ולא יהיה צורך בכל כמות המים, מוסיפים אותם בהדרגה). משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
+ מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
+ מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). מצננים על רשת ומגישים.

הערות ושדרוגים:
אני אופה את החלות בתבניות אלומיניום חד פעמיות. התבנית עצמה מתחמת פחות והחלה נשארת רכה מלמטה.
לא מוותרת על סירופ סוכר שמורחים מעל מספר פעמים אחרי שהחלה יוצאת מהתנור. פשוט מרתיחים ומצמצמים בפינג'ן כמה כפות של סוכר עם מים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה