דפים

יום שני, 16 בפברואר 2015

כדורי שוקולד ילדים מבשלים

מקור המתכון: 

מרכיבים (30-32 כדורים):
200 גרם ביסקוויטים
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
7 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה
קוקוס טחון
סוכריות שוקולד קטנטנות
כלים:
שקית פלסטיק
קרש חיתוך
כתיש עץ (פטיש שניצלים) או מערוך
קערה
כף, כפית
כף גדולה לבחישה
צלחת שטוחה
גביעוני נייר
אופן ההכנה:
1. מפוררים את הביסקוויטים: שמים אותם בשקיק פלסטיק או נייר. סוגרים את השקית, מניחים ודופקים בכתיש עץ או במערוך עד שהפירורים דומים לאורז.
2. שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים סוכר או קקאו. מערבבים היטב. מוסיפים חלב, וניל וחמאה או מרגרינה ובוחשים היטב.
3. לוקחים כפיות מלאות מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים בין כפות הידיים.
4. שמים קוקוס בצלחת אחת וסוכריות שוקולד בצלחת שנייה. מגלגלים חלק מכדורי השוקולד בקוקוס וחלק בשוקולד. שמים בגביעוני נייר ומסדרים על מגש או בקופסת ממתקים.
5. כדורי שוקולד עשירים: מחליפים את הסוכר והקקאו ב-100 גרם שוקולד מריר ואת החלב בשמנת מתוקה. ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרו או על סיר כפול. מוסיפים לשברי הביסקוויטים את השמנת, הוניל והשוקולד המומס. מצננים ויוצרים כדורים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה